2. Feriedag og bagedag



For ikke så længe siden opdagede jeg en hyggelig blog som hedder Sesam, Sesam. sesamsesam.com/
Der er mange lækre opskrifter som jeg bare må afprøve. Jeg faldt især over den fynske brunsviger.
Den er nu afprøver, smagt af familien og godkendt. Den smager fantastisk, intet mindre. Kagen er fyldt med meget smovs og  har en lækker karamelagtig smag.

                                  

                         

                                 


Bliver man nogen sinde for gammel til pølsehorn? Ikke her i huset. Jeg har gennem tiden bagt rigtig mange pølsehorn og efter den samme opskrift. De er bagt med økologisk hvedemel, for de vil aldrig være lige så populære med groft mel. Opskriften fik jeg af vores gamle barnepige Jeanette dengang vi boede ude i Grejsdalen.

Opskriften på 10 stk. pølsehorn:

25 g gær
2 dl lunken mælk
1/2 dl olie
1 æg
1/2 tsk salt
400 g hvedemel
10 stk. pølsehornspølser

Dejen æltes godt igennem og hviler i ca. 1 time. Æltes igennem igen og rulles ud i en cirkel som skæres ud i 10 trekanter. Pølserne rules i dejen, pensles med æg og bages i ca. 12 min ved 180 gr.
Portionen laves mindst dobbelt og hornene tåler fint en tur i fryseren.