3. Søndag i advent

Dagen er blevet nydt . Vi har været aktive i køkkenet og der er blevet bagt, kogt og braset.
Jeg vågnede tidligt og nød stilheden, morgenmørket, lyskæder på juletræet udenfor og stearinlys i lyshusene inde i vinduet og ikke mindst adventslysene.


Der blev bagt boller, lavet jordbærgrød og kogt pink havregrød af vand, solbærsaft og solbær. Grøden blev toppet med skyr og æbler i små tern. Mmmm lækkert og sundt.
Bollerne er knap så sunde men jeg ved hvad der er i dem og de er højt elsket her i familien.

For noget tid siden lavede jeg dej til Håkon kager. Vi bagte dem sidste år og de er virkelig gode og meget sprøde. Dejen blev penslet med æggehvider og rullet i perlesukker før de blev skåret ud i skiver på ca. 8 mm tykkelse. De bages i ca. 8-10 min ved 200 grader.
OBS kagerne flyder lidt ud så læg dem på pladen med god afstand.

Ca. 40 stk

200 g smør
90 g flormelis
100 g marcipan
1 stang vanilje
250 g hvedemel

Æltes sammen evt. på en røremaskine. Rulles til ca. 6 cm tykkelse i fx bagepapir. Hviler mindst 1 time i køleskab eller fryses til senere brug.
Da kagerne var bagt blev der tilberedt mad i Rømertopfen. Oksefilet i mundrette stykker med forskellige rodfrugter og krydret med rødvin og forskellige krydderier. Det stod og simrede i ovnen i 4-5 timer. Det smager fantastisk og bliver nydt ofte og gerne med kartoffelmos.Mens maden blev færdig kogte jeg karameller. Jeg har fundet opskriften på bloggen Valdemarsro. Lækre og med finsk lakrids og lakridspulver på toppen. Jeg kogte dem til 124 grader og de er godt seje.