Friskpresset saft, nybagte boller og muffens

Et nyt år er startet og det er tid for nytårsforsætter og nye vaner. Mit ene nytårsforsæt er at leve mere sundt og med mindre sukker.
Jeg har fundet min saftpresser frem og startede dagen med at lave juice af økologiske gulerødder, danske æbler og et par cm frisk ingefær.
Det giver en dejlig sød og frisk juice.



Jeg synes bare at der går alt for meget til spilde når man laver juice. Idag har jeg brugt frugtresterne, -pulpen til at komme i boller og muffens. Det smager rigtig godt og al pulpen blev brugt.

24 grove boller:

2 pk gær
4 dl vand
4 dl mælk
2 æg
2 tsk. salt
1 dl rapsolie
4 dl frugtrester/pulp
240 g grahamsmel
220 g rugmel
200 g fuldkorns hvedemel
700 g hvedemel

Det hele røres på maskine og hæver i ca. en time.
Formes med 2 skeer til ca. 24 boller og bager i ca. 20 min. ved 200 grader



30 stk. muffens:

6 æg
200 g rørsukker
2 dl rapsolie
Dette piskes godt sammen.

400 g frugtrester
3 mosede bananer
4 tsk. kanel
6 tsk. bagepulver
200 g fuldkornshvedemel
200 g hvedemel
Røres med æggemassen.
Kommes i muffensforme og bages i ca. 20 min. ved 180 grader.


Dejligt at have i fryseren og lige ved hånden når sulten melder sig.