De langtidshævede gulerodsbrud er tilsat gulerod, æble og lidt rødbederester fra saftpresseren.
Dejen er super nem at røre sammen og dejlig let at sætte på en bageplade i morgen tidlig.
Ca. 18 stk.
2 dl tykmælk, skyr, yoghurt mm
2 dl kold vand
2 dl kogende vand
10 g gær
1,5 dl rapsolie
1 dl solsikkekerner eller hørfrø
5 dl frugtrester eller 3-4 store groftrevne gulerødder
2 tsk salt
2 spsk rørsukker
2 dl havregryn
1 dl hvedeklid eller andet groft
800 g hvedemel
Røres sammen, hæver på køl og bages næste morgen ved 180 grader i 25-30 min.
Dejen kan nemt holde sig i køleskabet så vi kan have nybagte boller både lørdag og søndag.
Ca. 9 stk. pr. dag.
Disse boller er nogle af de bedste boller jeg har bagt og opskriften er brugt gennem mange år.