Boller i karry på den sunde måde


En af mine livretter er boller i karry og jeg har lavet retten med gulerod, selleri og æble,- godt inspireret af et billede jeg så forleden.
Jeg har brugt økologisk hakket kalv og flæsk og har nydt retten med god samvittighed.
Til farsen brugte jeg:
400 g hakket kalv og flæsk
1 æg
1 hakket løg
1 groftrevet gulerod
2 tsk karry
3 spsk mel
1/2 dl mælk
1 tsk salt
Peber
Jeg kom det hele i en foodprocessoer og kørte det til det var godt blandet. Det stod derefter på køl mens jeg tilberedte det andet.

Derefter kogte jeg ris af:
4 dl jasminris
2 gulerødder skåret i små tern
8 dl vand
Salt

Kødbollerne blev kogt i 1 1/2 l vand tilsat salt og boullionen blev brugt til karrysaucen som jeg lavede af:

50 g smør
3 tsk karry
4 spsk mel
4 dl boullion
4 dl mælk
1/4 knoldselleri i små tern
2 æbler i små tern
Lidt frisk persille

Smelt smørret i en gryde og brun karryen godt af. Pisk melet i og spæd langsom op, først med boullionen og derefter med mælk. Pisk godt undervejs og smag saucen til med salt og peber. Tilsæt æble og selleritern samt kødbollerne og småkog i ca. 5-8 min.
Server retten med et drys hakket persille.