Langtidsstegt kronhjortesteg






Det er søndag og dømt hyggedag med indlagt skovtur og en fyldt Rømertopf i ovnen i godt 6 timer. Denne gang prøver vi at lave en kronhjortesteg med forskellige rodfrugter og godt med hvidløg. 
Vi har brugt:

850 g steg
5 store gulerødder
1/4 rodselleri
1 persillerod
1 gul rødbede
2 store løg
1 rødstribet rødbede
4 fed hvidløg
Rigeligt med salt og peber
4 laurbærblade
Timian
1/2 vand

Rømertopfen sættes i blød i vand 1/2 time inden brug. Stegen og de forskellige rodfrugter, krydderier og vand hældes ved og sættes i kold ovn med låget på i ca. 6 timer ved 80-100 grader. Stegen skal helst have en temperatur på ca. 65 grader når den er færdig.
Derefter blendes rodfrugterne, smages til og jævnes til sauce og her spiser vi næsten altid kartoffelmos til. Det er en dejlig lækker ret til en kølig søndag med regn og rusk.