Suppe kogt på en stor Hopballekylling




Når vi køber kylling kører vi gerne ud til Hopballe Mølle og køber deres gode majskyllinger. De er opdrættet under langt bedre forhold end de kyllinger man almindeligvis kan købe. Det er desværre ikke økologiske men dyrevelfærden er i højsædet. Læs mere her
Det er weekend og vi har god tid til at hygge. Vi har længe snakket om at lave hønsekødssuppe fra bunden og det er noget man skal lave en dag man har god tid. Det er ikke så svært at lave, men det skal koge i lang tid og til gengæld er der mad til flere dage. Lækker hønsekødssuppe og høns i asparges til tarteletter.

1 majskylling på 1,8 kg
6 store kyllingelår fra majskyllinger, ca. 600 g
Ca 4 liter kogende vand
1/2 knoldselleri i små tern
4 store gulerødder i små tern ( gem 1 til den sidste halve time)
3 porrer skåret ud i tynde skiver ( gem 1 til den sidste halve time)
1 persillerod i små tern
3 løg i tern
1 spsk peberkorn
4 store tsk. groft salt

Kyllingen småkoger i ca. 3 timer og portionen gav ca. 950 g kyllingekød. 
Vi har brugt halvdelen til suppen og halvdelen til tarteletfyldet.