Marcipan, hjemmelavet og uden sukker.


Jeg har ofte eksperimenteret med lækre sager uden sukker og har længe haft lyst til at lave en lidt sundere marcipan. Det er jo oplagt at forsøge at lave det nu hvor påsketiden nærmer sig. For noget tid siden fik jeg bestilt en form til små påske æg på nettet. 


Jeg startede med at smutte 200 g mandler og derefter riste dem i en 180 grader varm ovn i 5 min. Det kan man sagtens gøre, når ovnen alligevel er i gang og de ristede mandler kan sagtens holde sig indtil selve marcipanen skal laves.


Ingen citroner kan måle sig dem jeg henter fra vores eget træ, de er usprøjtede og passet godt. De dufter så skønt og er fyldt med aroma og smag.


Selve marcipanen er lavet af mandler, revet skal og saft fra citronen samt agavesirup, intet andet.

Jeg brugte:
200 g smuttede mandler
1/2 citron, saft og revet skal
Agavesirup ( citronsaft fra den halve citron og agavesirup op til 0,6 dl.)

Mandlerne køres i en foodprocessor til mel og herefter tilsættes saft, skal og agavesirup. Køres til det er samlet.



Marcipanen formes, pakkes ind i bagepapir og i en pose. Opbevares på køl til det laves til fx påskeæg.