Kr. Himmelfartsferie

Denne forlængede weekend byder på lidt blandet vejr. Efter en periode med super dejligt vejr, trak det onsdag op til et voldsomt tordenvejr, efterfulgt af meget regn. Regn skal der til men det må gerne regne om natten. Vejrudsigten har heldigvis også lovet sol.
Dejligt at bruge tiden på havearbejde, bagning af lækre kager og strikke lidt på min guernsey-trøje, som forhåbentlig bliver til en super lækker cardigan i en dejlig lys grå farve.


Må indrømme at haven trækker hårdt i mig. Skønt at være i haven og gøre klar til at den kan nydes når det rigtig bliver sommer. Det er samtidig hårdt arbejde og mange muskelgrupper bliver arbejdet igennem, så kondicentret behøves ikke, hvilket jeg heller ikke er til.
De sidste weekender er blevet brugt på at ordne den nederste del af haven. Store mængder ukrudt og vilde brombær er blevet fjernet og 4 rum meter træflis er ved at blive lagt på istedet.
Ved filosofigangens stolper er plantet blåregn og når disse er vokset til og dækker godt så kan det kun blive et flot syn. Dronninge buske er plantet i en halv cirkel og en bænk skal stå i den, så man kan tage sig et lille hvil og nyde livet.
Roser og klematis venter på at blive plantet forskellige steder langs skelet, side om side med valnød, hassel, hyld, ribs, skovjordbær og meget andet.
Dejligt med en have i 4 niveauer men lidt hårdt når der skal køres ukrudt væk og træflis på, men det skulle så gerne give mere tid til nyde.


 Figaro holder øje med os og er helst med når vi er i haven.

Lille cafesæt i cirklen af Dronninge buske. Der går nok nogle år inden de er vokset til.

Efter et koldt koldt forår så er der nu travlhed med at plante forskellige tomater, skoleagurker, snackpeber i kapilærkasser. Selvfølgelig har jeg for mange planter til at de alle kan være i kapilærkasser. Jeg er nok nød til at købe et par stykker mere. Resten af tomat og peberplanterne er plantet i potter og spande. Håber på en rigtig god høst i år så jeg kan lave tomatsauce efter en opskrift fra Camilla Plum.

Udenfor er der i højbedene sat 2 slags kartofler; asparges og Nikolas. Der er rigtig sent at sætte kartofler men det har været så koldt og bedre sent end aldrig.
Der er plantet forspirede majs, sået masser af forskellige ærter, rødbeder og plantet forspirede porrer.
Ifølge min havebibel, som er skrevet af Camilla Plum, så skal porrer plantes i en lidt dyb riller, klippes ca. 4 ca. og efterhånden som de vokser til så fylder man mere jord på ( hver anden uge). Det er vel en slags hypning, som man også gør ved kartofler. Undtager hvis de som vores bliver sat i højbede, så er hypning ikke nødvendigt. Toppene skygger så kartoflerne ikke bliver grønne.
I år er porrene planter efter Camilla Plums forskrifter.