Pinseferie

Så blev det Pinse og sikke et skønt vejr. Det er blevet nydt i høj grad og udenfor. Det hele er jo nærmest eksploderet og der dufter skønt derude.

Sidste år fik vi 4 højbede mere. De er placeret på græsplænen og vi vidste godt at vi var nødt til at gøre noget for at holde dræbersneglene ude. Nettet blev studeret og en snegleslange blev indkøbt. Slangen er en svagstrømsslange og sneglene skulle ikke kunne kravle over den. Det havde sneglene ikke hørt noget om og de var egentlig ligeglade med den. De granskede løs i  fennikel, salat og squash så det var meget lidt som vi kunne høste.
I år bliver det svært og umuligt for sneglene. Vi har fået indhegnet plantekasserne og der er øverst sat et sneglehegn. Det er blevet så fint og jeg er i fuld gang med at plante og så.I¨år prøver jeg med fennikel igen og jordbær er et must. Elsker store røde og solmodne danske jordbær og duften er så skøn.

Haven er eksploderet og meget blomstrer nu. Ukrudtet er desværre også eksploderet og jeg må prøve at ignorerer det så godt jeg kan, for haven skal også bare nydes. Hængesofaen er kommet ud og der er næsten ikke noget bedre end at tage en lille lur i den.
På genbrug har jeg været heldig at finde nogle bambusmøbler som skal have en hyggeplads i haven. Der skal laves nye hynder og i Ikea kan man købe nogle kæmpe puder. Disse er nu for store men tænker at hvis jeg tager noget af fyldet ud og afkorter lidt her og der så passer de nok fint.


Her på den sidste dag i Pinsen havde jeg lige lyst til lidt bagning. Min gamle ynglingsbog, ja den har nærmest været min bagebibel, blev fundet frem og jeg fik bagt lidt forskelligt, lavet rabarberkompot og musli.
Dejopskriften som jeg brugte kan bruges til 3 forskellige boller og det er jo genialt. Der blev bagt kanelsnegle, boller og horn. Det skal nok falde i god smag når de unge mennesker engang står op.


Min bage bibel, godt brugt og slidt. Det er en super skøn bog og den indeholder mere end blot bageopskrifter. Ovnbagt rabarberkompot, det er meget nemt. Nedenstående blandes i en bradepande og dækkes med folie. Bages ved 170 gr. i ca. 25 min. Derefter står det og trækker med folien på til det er koldt.
Kompotten skal bruges i noget is. Mums.

650 gr. rabarber i mindre stykker
225 gr. økologisk rørsukker
Myslien er lavet på opfordning fra en af mine drenge. Det er længe siden at jeg har lavet den sidst. Det smager rigtig godt og indeholder kun sunde ting og er sødet med honning.Lige nu blomstrer det store gamle pærertræ. Det er en gråpærer tror jeg og pærerne er ikke speciel gode men træet er så smukt når det blomstrer.

Lidt stemningsbilleder fra haven.Jeg er imporneret over hvor store rabarberne er i år. Nogle er købt og andre er sået. Det er super nemt at avle sine egne rabarber. De blomstrer nu og gemmer man frøene, så er de meget nemme at få til at spirer. Det er lidt sjovt at avle sine egne rabarber og efter min mening så kan man heller ikke få for mange.
Jeg plejer at lave en tyk rabarbersaft og den bruges til et bestemt formål; i et glas Verdi. Det smager dejligt og er også flot da det lægger sig på bunden i et fint rødt lag.