Grøntsagssuppe med bacon

Det er ved at være længe siden at jeg har bagt og lavet lækkert mad. De sidste måneder har vi haft travlt med at male og lave forskellige ting ved vores hus. Der er blevet malet over det hele og gamle sisaltæpper er blevet revet af (de var limet på) og et nyt fint, bæredygtigt  matlakeret bambusgulv er lagt på i den nederste del af vores hus.
Det er heldigvis ved at være overstået nu og december måned venter lige rundt om hjørnet og skal nydes i fulde drag. Jeg elsker julemåneden med alt hvad der hører sig til.

Idag på mit arbejde smagte jeg en skøn asparges suppe og det gav mig lyst til at lave suppe til aftensmad. Egentlig var planen at lave kartoffel porresuppe med bacon, men jeg faldt over en enlig persillerod og et par enkelte gulerødder i køleskabet også, så det blev lidt mere en grøntsagssuppe.
Det er super nemt at lave og smager dejligt.


Jeg brugte:
3 porrer
5 store kartofler
2 løg
1 persillerod
3 gulerødder

Grøntsagerne skrælles og skæres i mindre stykker.
Svitses i en gryde med lidt olivenolie. Vand tilsættes så grøntsagerne lige dækkes og lidt bouillon kommes ved. Det koges ved svag varme til det er mørt. Det blendes og tilsættes lidt mælk, fløde, salt og peber.
Serveres med bacontern og lidt grønt fra en porrer.