Limepie

På vores ferie fornylig tilbragte vi 7 dage på et krydstogt til Caribien. På sådan en tur er der lækker mad og søde sager 24/7  og jeg fik smagt mange lækre kager. Jeg har en forkærlighed for kager med marengs og min favorit er kombinationen med citron. 
På vores bryllupsrejse til Key West for nogle år siden smagte jeg den meget berømte Key Lime pie og blev meget skuffet. Den var for sur og jeg har senere fundet min eget udgave af limepie eller citronpie.

Citronerne har jeg plukket på vores træ som er vinterparkeret ude i vores baggang. De er rigtig lækre saftige og med meget smag og duft. Lige nu står træet med mange nye blomster, så jeg håber at der kommer rigtig mange nye citroner på. Det er sjovt at følge dem fra blomst og til en flot og færdig citron.


Mørdej:
125 g smør
200 g hvedemel
75 g flormelis 
1 æggeblomme
1-2 spsk koldt vand

Smør, hvedemel og flormelis røres med fordel på maskine. Derefter tilsættes æggeblommen og tilsidst samles dejen med koldt vand. Dejen stilles koldt i ca. 1/2 time.

Citroncreme:
3 citroner
100 g smør
2 æg
150 g sukker
1 spsk maizenamel

Riv citronerne og pres saften ud. Dette hældes i en gryde og koges op med sukker og maizenamel i et par minutter. Derefter hældes æggene ved og der røres godt men der varmes forsigtigt op. Cremen må kun småkoge ganske lidt.

Dejen rulles ud og kommes i bunden af en springform, - lad dejen gå lidt op ad siderne.

Marengs:
6 æggehvider
200 g sukker
150 g flormelis

Æggehviderne piskes stive, sukkeret tilsættes lidt ad gangen og flormelis tilsættes til sidst.

Citroncremen hældes i springformen, marengsen lægges over citroncremen så alt er dækket og bages  ved 130 grader i 60 min. Afkøles i formen og nydes afkølet.