Grove hjerte kammerjunker


Det skønne forår er godt igang. Det hele eksplodere næsten omkring os, fuglene kvidrer og vi nyder at varmen endelig er kommet. Det giver liv og energi❤️

Med varmen følger lysten til let mad og også koldskål. Jeg er ikke så vild med de kammerjunker som man kan købe og vil helst lave dem selv. Mine grove kammerjunker er lavet af økologiske råvarer og de får hurtigt ben at gå på her i huset. Derfor har jeg valgt at lave en dobbelt portion denne gang og håber at de rækker et stykke tid.

Grove kammerjunker, dobbelt portion

Det hele køres på en køkkenmaskine og evt. mere hvedemel tilsættes. Dejen skal være blød, men ikke klistret. Jeg lader dejen hvile i køleskabet i en time og gerne natten over. Dejen kom til at ligge på køl i 2 dage og var fin at bruge alligevel. Dejen delte jeg i 4 stykker og rullede hvert stykke ud mellem to stykker bagepapir, til ca. 1/2 cm tykkelse.  Derefter blev de trykket ud med en hjerteform. Er tålmodigheden og ikke mindst tiden til dette, kan dejen rulles ud i et langt stykke og herefter skæres ud.

De grove kammerjunker bages i ca. 10 min. ved 170 grader, køles lidt af og bager videre i ca. 45 min. ved 100 grader.

Opbevaring af de grove kammerjunker er altid i den gamle gule kagedåse, så når den kommer frem fra gemmerne er det tid for koldskål med hjemmebagte kammerjunker.

Opskriften kan også bages med mandelmel og opskriften findes Her